Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑ



Χτες βράδυ, μαζευτήκαμε στο οικείο και φιλόξενο ΑΛΑΣ, στον Κεραμεικό, η παρέα. Περνάμε καταπληκτικά, όπου κι αν πάμε, ό,τι και να κάνουμε μαζί, αυτή η παρέα. Έχουμε δέσει. Έχουμε άριστη χημεία μεταξύ μας, με αλυσιδωτές αντιδράσεις  απρόβλεπτες και μοναδικές. Θα κρατήσει χρόνια αυτή η κολόνια και θα πάει πολύ μακριά ετούτη η βαλίτσα.

Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης, η Κατερίνα Μαντέλη και η Μαρία Κανελλοπούλου, έστησαν μια χαριτωμένη, νοσταλγική και διασκεδαστική «παρεΐστικη» παράσταση, με τη μουσική συνεργασία του Διαμαντή Καλαφατιάδη. «Από τη Νέα Γυναίκα στη Μαίρη Παναγιωταρά», την ονομάσανε και ήταν, όντως, όνομα και πράμα!

Τραγουδήσαμε ξανά, τα τραγούδια που σιγομουρμουρμουρίζαμε με τον παππού, τη γιαγιά και με τους γονείς μας. Αυτά τα διαχρονικά «παλιακά», άλλοτε επαναστατικά, άλλοτε τσαχπίνικα και εντελώς ερωτικά!

Δεν είναι πολλά τα χρόνια που η Νέα Γυναίκα κέρδισε το δικαίωμα να ψηφίζει και σφυρίζει και να καπνίζει, το οποίο δικαίωμα της άνοιξε δρόμους πολλούς πολλαπλασιάζοντας τις υποχρεώσεις της σε βαθμό Μαίρης Παναγιωταρά!

Π.Κ.Β.
10-03-2011

© Peggy Carajopoulou-Vavali 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: